Skip to main content

Woonplus Schiedam

Woonplus Schiedam is een maatschappelijk betrokken vastgoedonderneming die bijdraagt aan de vitalisering van Schiedam en meewerkt aan een gevarieerd woningaanbod in Schiedam. Voor een kwalitatieve en betaalbare huurwoning of koopwoning en VvE-beheer bent u bij Woonplus Schiedam aan het juiste adres. In Schiedam bezitten wij ongeveer 12.000 huurwoningen en voorzien wij een groot deel van de Schiedamse huishoudens van woonruimte. Wij bieden bewoners kwaliteit op het gebied van wonen. Woonplus verhuurt sociale huurwoningen én woningen in de vrije huursector. Een deel van de huurwoningen bieden wij ook te koop aan. Daarnaast kunt u bij Woonplus terecht voor een nieuwbouwkoopwoning.

Nieuwbouwprojecten

Nieuwland is een stadsvernieuwingswijk die in de jaren vijftig in drie schillen rond het centrum van Schiedam is gebouwd, in een periode van woningnood. De wijk bestond dan ook voornamelijk uit portiek- en galerijflats met een monotoon karakter. Om deze reden wordt het woningaanbod in de wijk de komende jaren ingrijpend verbeterd. Het doel is een gevarieerde woonwijk die een woonplek biedt voor iedereen.

In diverse delen vinden grootschalige nieuwbouwprojecten plaats. In het westen is bijvoorbeeld het nieuwbouwproject Nieuwe Tuinen gerealiseerd, terwijl nabij het Beatrixpark de woonbuurt Over Het Water van de grond komt. Daarnaast hebben al kleinschaliger projecten het levenslicht gezien zoals Bols Lanvas Hof en De Vijf Molens.

Naast de nieuwbouw investeert Woonplus ook fors in bestaande wooncomplexen. Buurtplus is daarvan een goed voorbeeld. Hierbij worden woningen en woonomgeving tegelijk aangepakt. Buurtplus is al succesvol uitgevoerd aan onder andere het Schuttersveld, Nieuwe Damlaan, Damlaan en De Meesterstraat.

Sociaal betrokken

Wat maakt dat u plezierig woont? Meestal is niet alleen uw woning bepalend. Minstens zo belangrijk vindt u waarschijnlijk een schone, veilige buurt, waarin bewoners prettig met elkaar omgaan. Woonplus Schiedam investeert in die leefbare woonomgeving. Wij doen dit zeker niet op eigen houtje, maar vooral in nauwe samenwerking met u én met andere wijkpartners. Wij stimuleren dat u zelf het initiatief neemt. Woonplus ondersteunt u dan met middelen en/of mensen.

Nieuwland is als een van de zogenaamde Vogelaarwijken aangemerkt. Dat betekent dat Woonplus Schiedam met het rijk heeft afgesproken dat zij in tien jaar een bedrag van 44 miljoen euro extra investeert in sociale en fysieke projecten. Samen met 33 partners waaronder Woonplus stelde gemeente Schiedam in 2008 het Wijk Actie Programma (WAP) Nieuwland vast en werden maar liefst dertig projecten gestart.

Huismeesters

Onze huismeesters spelen een belangrijke rol in uw buurt. Zij vormen de oren en ogen van de wijk, wijzen op de regels en signaleren problemen. Heeft u vragen, opmerkingen of een melding? Op het spreekuur kunt u bij hen terecht!
De huismeesters van Woonplus Schiedam zijn de ogen en oren van de organisatie en van uw buurt. Zij spreken bewoners aan op zaken als het op verkeerde dagen buitenzetten van huisvuil. Verder controleren zij regelmatig of er goederen of vuil in de openbare ruimte van complexen staan en voeren zij kleine reparaties uit.

 

Website
www.woonplus.nl, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Telefonisch
Maandag tot en vrijdag van 8.00 – 11.00 uur,
(010) 20 45 100

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Woonplus Schiedam
Valeriusstraat 3
3122 AM Schiedam

Postadres
Woonplus Schiedam
Postbus 25
3100 AA Schiedam

Algemeen en verhuur
Tel. (010) 20 45 100*
Fax (010) 42 68 200

*Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 11.00 uur en maakt gebruik van het volgende keuzemenu:

  1. Reparatieverzoek, huurdervragen
  2. Verhuur, huuropzegging, nieuwe woning
  3. Huurbetaling, huurachterstand, eindafrekening, stookkosten, afrekening servicekosten
  4. Vragen of meldingen over woonomgeving, vervuiling, ongedierte of overlast
  5. Overige vragen

Telefonische reparatieverzoeken nemen wij van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 11.00 uur in ontvangst. Zie ook de pagina Reparatieverzoek.

E-mail
Wilt u een e-mail sturen? Maak dan gebruik van het contactformulier.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu