Skip to main content

Richard Krajicek Playground

De Richard Krajicek Playground ligt gelegen op het schoolplein van O.B.S. Het Startblok. Onder schooltijd wordt deze playground gebruikt als schoolplein voor de kinderen van de school. Buiten schooltijd is het plein voor alle kinderen uit de wijk ( t/m 13 jaar ) toegankelijk om te sporten en spelen. Op het plein is het mogelijk om te voetballen, basketballen, tafeltennisen, klimmen en te schommelen. Voor elk kind is er wel iets te doen. Speciaal voor de ouders staan er picknicktafels, zodat u lekker van de zon kunt genieten terwijl uw kind aan het spelen is.

Sportcoaches
Op maandag (15.00 uur – 17.30 uur), woensdag (12.15 uur – 17.00 uur) en donderdag (15.00 uur – 17.30 uur) zijn er Sportcoaches actief op de playground. Zij lenen sportmaterialen uit en zorgen er voor dat de kinderen veilig kunnen sporten en spelen. Op maandag zijn dat Dairy & Vera, op woensdag Dave & Ron, en op donderdag Ron & Randy. In de vakantie(s) is er een aangepast rooster. Dit rooster is te vinden op het informatiebord bij de ingang van de playground.

Evenementen
Elk jaar organiseert de Richard Krajicek Foundation landelijke evenementen, waaraan kinderen van de playground kunnen deelnemen. De afgelopen 2 jaar hebben 20 kinderen uit de wijk Nieuwland, Schiedam vertegenwoordigd tijdens de Danone Nations Cup. Dit is het officiële WK voetbal voor kinderen tot 12 jaar. In het jaar 2012 haalden de kinderen zelfs de landelijke finale in Den Bosch. Tijdens de editie van 2013 zijn de kinderen in de regiofinale uitgeschakeld.

Tijdens het ABN AMRO Young Talent Trophy 2012 (tennis) werd Schiedam vertegenwoordigd door 6 kinderen uit de wijk Nieuwland. Tijdens deze eerste editie strandden zij in de Halve Finale. Ook in 2013 gaat dit evenement weer plaatsvinden. Meer informatie over dit evenement volgt nog.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu