Skip to main content

De Lente is eindelijk weer begonnen. De vogels zijn hun ochtendlied weer aan het zingen en de bloemen laten zich weer zien. Soms zien we het nog niet terug in het weer maar de warmere temperaturen komen er weer aan. Dit betekend goed nieuws voor ons als Klussendienst. Wij kunnen ook weer bijna naar buiten om verder te gaan met het opknappen van de speeltuinen in Nieuwland.
We staan dan ook weer in de startblokken.

Nu hebben we natuurlijk niet stil gezeten de gehele winter. We hebben voornamelijk projecten buiten het zicht gedaan en natuurlijk de klusjes bij mensen thuis.

Zo hebben we de nieuwe locatie van de Kansenfabriek gelegen op de Meesterstraat 40a, eens lekker opgeknapt. Wat resulteerde in meerdere mooie werkplekken voor onze collega’s zoals:  Trefpunt, Taalcafé, de Kledingbank Nieuwland, Het opkomende buurtrestaurant  en natuurlijk de Recyclewinkel. Bent u al langs geweest? Neem vooral een bakje koffie of thee in onze mooie huiskamer mogelijk gemaakt door IDB Maatwerk.

Om onze mooie wijk steeds mooier te maken en ook zeker schoner, hebben wij nu een Recyclewinkel. Hier kunt u uw afval zoals papier, plastic, textiel, klein elektra, frituurvet, batterijen en lampen inleveren en een leuk bedragje sparen voor (bijna) alles wat u inlevert. U kunt dit geld doneren aan een doel zoals bijvoorbeeld de Kledingbank, maar u kunt het ook voor u zelf sparen. Al nieuwsgierig?
Meer informatie kunt u vinden op www.afvalthechallenge.nl
Zo kunnen we samen gaan voor minder afval

Het Speeleiland gelegen op de Dr Schaepmansingel  51, hebben we ook van binnen helemaal opgeknapt. Het heeft een mooie frisse uitstraling die echt het Speeleiland weer tot zijn recht laat komen en de kinderen fris verwelkomt. We hebben dan ook heel veel positieve reacties gehad van de bezoekers, op de feestelijke seizoen opening van afgelopen 25 maart.

De keet op het Wibautplein die onder andere voor de Voedselbanktuin wordt gebruikt, hebben we ook een likje verf mogen geven. De Buurtpost gelegen op de Nolenslaan gaan we ook nog opknappen.

Momenteel zijn we in samenwerking met Smits vastgoed voor het project All electric aan de Johan de Wittsingel. Dit is het begin van een pilot om de gehele wijk van het aardgas af te krijgen.

Al met al zijn we lekker bezig geweest al zeggen we het zelf.
Tot snel!

De Klussendienst

Reageer

Close Menu