Skip to main content

Nieuwland Life 2016

Afgelopen zaterdag 10-09-2016 vond op het Dreesplein Nieuwland Life 2016 plaats.  Al maanden waren de vrijwilligers van Nieuwland in de weer, om ook dit jaar het festival tot een succes te maken. Uit de leuke reacties van de mensen kunnen we opmaken dat het zaterdag gelukt is.

Om 12:00 uur opende wethouder Mario Stam en Woonplus directeur-bestuurder Bob Venhuizen het festival. Het zou een dag worden met veel muziek, dans en zang en veel vrolijkheid. Dat kan ook niet anders want “Happy Nieuwland” wil iedereen de kans geven om mee te doen in Nieuwland.

De winkeliersvereniging Nolenslaan ontving uit handen van Burgemeester C. Lamers de 3de KVO ster, een ware prestatie volgens de burgemeester omdat er maar weinig winkelgebieden zijn met 3 KVO sterren.  De inspanningen van de winkeliers hebben er toe geleid dat het veilig en aantrekkelijk ondernemen is op de Nolenslaan.

Ook de Klussendienst Nieuwland ging van start op Nieuwland Life 2016.  De Klussendienst moet ervoor zorgen dat Nieuwlanders werkervaring opdoen en daardoor meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.  Met een harde knal en veel confetti is het startschot geven voor dit nieuwe project in Nieuwland.

Op de Olympische spelen in Brazilië wist Nieuwlander Nouska Fontijn een zilveren medaille te winnen bij het boksen. Zij werd op Nieuwland Life gehuldigd voor deze bijzondere prestatie.  

Het mag gezegd worden dat wij in Nieuwland bijzonder trots zijn Nouska en haar trainer Abdul.

Natuurlijk was er weer een gevarieerd programma op Nieuwland Life 2016, een keur van artiesten en bewoners die een podium zochten gingen de dag voorbij. Van dansers tot zangers, van Antilliaans tot Rock. Voor ieder wat wils, dat is de kracht van Nieuwland Life.

Onze dank gaat uit naar al die vrijwilligers, die Nieuwland Life 2016 weer tot een succes hebben gemaakt. Volgend jaar natuurlijk Nieuwland Festival 2017.

 

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu