Skip to main content

Nieuwland Festival – Life

Nieuwland Life en het Nieuwland festival worden om het jaar georganiseerd. Het Nieuwland festival al vanaf 2002 en Nieuwland Life vanaf 2006. Het Nieuwland Festival is een festival dat 2 dagen duurt en Nieuwland Life wordt op 1 dag georganiseerd. Beide Festivals worden georganiseerd in de maand september. Nieuwland Festival op het Wibautplein, Nieuwland Life op het W. Dreesplein.

Beide festivals worden georganiseerd met het idee dat het voor en door bewoners is en heeft als doel mensen dichter bij elkaar te brengen en het imago van Nieuwland te verbeteren. Het programma is interessant, leerzaam en leuk voor verschillende doelgroepen. Contacten worden gelegd en bestendigd, groepen worden benaderd en met elkaar verbonden en het organisatietalent van bewoners wordt gestimuleerd.

Het eerste Nieuwland Festival begon in 2002 en startte als een 3 daags festival.  In het begin was het Nieuwland Festival een festival van culturen. De verschillende culturen uit de wijk wilden zich van hun beste kant laten zien, hoe kan dat beter door zang, dans en muziek. Al vanaf het begin is het Rotterdam Volks Theater bij het Nieuwland Festival betrokken. Zij zorgen voor de faciliteiten, zoals de grote tent, licht, geluid, tribune en hekken, zo dat op dat front alles goed geregeld is.  Ieder jaar wordt gezocht naar een ander thema om programmering voor de bezoeker aantrekkelijk te houden.

In 2006 is begonnen met Nieuwland Life, bedacht om de bewoners op het Wibautplein te ontlasten. Zo’n hele festival, 2 dagen voor je deur met zoveel bezoekers vraagt wel wat van de omgeving.  Met enige trots kunnen zeggen, dat de bewoners op het Wibautplein altijd positief hebben meegewerkt. Nieuwland Life werd een 1 daags festival op het W.Dreesplein, 1 dag omdat het Dreesplein een stuk kleiner is. Het idee achter Nieuwland Life is een festival te organiseren, die talenten uit de wijk een podium geven om op te treden. Daarom duren de talentoptredens maar 10 minuten, om een zo gevarieerd mogelijk programma te krijgen. Of je een mooi gedicht wilt voorlezen of een demonstratie wilt geven met je judo club, het kan allemaal op Nieuwland Life.

De inbreng en inzet van bewoners wordt steeds groter, delen van het festival worden al helemaal door de bewoners georganiseerd. Op de dagen dat het festival georganiseerd wordt zijn meer dan 80 vrijwilligers actief, in werkzaamheden zoals catering, veiligheid, programma, enz.

Inmiddels zijn beide festivals uitgegroeid tot de grote evenementen van Nieuwland, vaste ingrediënten zoals de rommelmarkt, de wereld keuken en de goede doelen loterij komen ieder jaar terug. Uit de toenemende reacties van bewoners blijkt dat het festival goed gewaardeerd wordt.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu