Skip to main content

Lezing over verbazing door Hans Luiten op 4 oktober

Een kunstwerk voor diverse culturen realiseren is een lastige opgave. Vooral omdat alle culturen eigen bijzondere gewoontes en gebruiken hebben. Maar hoe goed ken je de cultuur van je buren eigenlijk? Op woensdag 4 oktober geeft Hans Luiten een lezing en hij behandelt daarbij ingezonden vragen van Nieuwlanders. De centrale vraag is: waarover verbaas jij je in een andere cultuur?

Hans Luiten komt uit de Zaanstreek en weet behalve over de geschiedenis van Nederland, ook veel over het Midden-Oosten. Hij is auteur van het boek ‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog’ en is als reisleider regelmatig te vinden in landen als Iran, Turkije en Oezbekistan.

Stuur je antwoord op deze vraag op en kom op 4 oktober naar Ontmoetingscentrum de 5 Molens om van Hans meer uitleg over jouw antwoord te horen. De gratis lezing start om 19.30 uur. Geef je op voor voor de lezing via post@stichtingmooiwerk.nl, of bel naar het kantoor van Mooi Werk: 010-273 47 80. Deelname is gratis. Meer informatie op www.stichtingmooiwerk.nl.

Evenement: Lezing over verbazing in Nieuwland door Hans Luiten
Datum: Woensdag 4 oktober
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum de 5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

Hoe drink jij je koffie? is een project van Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk.
Koffie drinken doen we bijna allemaal, maar iedere cultuur doet dat op haar eigen manier. Dat geldt ook voor eten, feestvieren, herdenken en kunst maken.
Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond heeft het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor de wijk te realiseren. Een plek voor alle culturen om stil te zijn bij bijzondere momenten. Voor dit project worden betrokken Nieuwlanders en overige Schiedammers uitgenodigd om mee te denken over een nieuw kunstwerk voor de wijk Nieuwland.

Reageer

Close Menu