Skip to main content

Hoe drink jij je koffie? Kunstroute in Nieuwland

Een project van Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk. Koffie drinken doen we bijna allemaal, maar iedere cultuur doet dat op haar eigen manier. Dat geldt ook voor eten, feestvieren, herdenken en kunst maken. Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond heeft het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor de wijk te realiseren. Een plek voor alle culturen om stil te zijn bij bijzondere momenten. Voor dit project worden betrokken Nieuwlanders en overige Schiedammers uitgenodigd om mee te denken over een nieuw kunstwerk voor de wijk Nieuwland.

Kunstroute door Nieuwland op 26 september

Op dinsdag 26 september wordt een kunstroute georganiseerd door de wijk. De gidsen Ineke Hagen en Julia Snikkers weten alles van kunst in de Schiedamse openbare ruimte. Samen met bewoners bekijken ze welke kunstwerken er al staan in de openbare ruimte en bezoeken ze bijzondere Nieuwlandse plekken. Denk mee en laat je inspireren. Er wordt om 19.00 uur gestart bij het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond met een bijzonder koffieritueel.

Zin om mee te wandelen? Geef je op voor de kunstroute door Nieuwland via post@stichtingmooiwerk.nl, of bel naar het kantoor van Mooi Werk: 010-273 47 80. Deelname is gratis. Meer informatie op www.stichtingmooiwerk.nl.

Evenement: Kunstroute door Nieuwland
Datum: Dinsdag 26 september
Aanvang: 19.00 uur
Einde: 21.30 uur
Startlocatie: Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, Albardastraat 67, Schiedam.

Reageer

Close Menu