Skip to main content

Iets wat de cultuurscouts al jarenlang doen is het organiseren van kunstfietsroutes door Schiedamse wijken. De perfecte manier om je buurt, wijk en stad beter te leren kennen. Want hoe vaak loop of fiets jij niet gedachteloos langs kunstwerken in de openbare ruimte? In Nieuwland staat een nieuwe route op het programma.

Nieuwland heeft veel kunst buiten op openbare plekken, maar ook binnen is veel te ontdekken. De kunstfietsroute leidt de deelnemer langs Nieuwlandse plekken. De gidsen zijn Ineke Hagen (cultuurscout) en Julia Snikkers (auteur van de Buiten Beeld gids Schiedam). Ze leiden je rond en maken je wegwijs in de wijk. Wist je dat veel kunstwerken iets zeggen over de plek of stad waar ze staan of de tijd waarin ze gemaakt zijn? Vaak wil de kunstenaar een boodschap meegeven of is er actief meegedacht door omwonenden. Julia en Ineke kunnen er alles over vertellen. Zo houden ze de verhalen uit de wijk Nieuwland levend.

De route begint bij de Sint Jan de Doper- Visitatiekerk op de Nolenslaan. Via diverse kunstwerken in de openbare ruimte, leiden de gidsen de deelnemers naar het Vlietland Ziekenhuis. De route eindigt bij het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond op de Albardastraat. Op alle plekken zullen vrijwilligers, medewerkers of bestuursleden meer vertellen over het gebouw, de kunst die hierin te vinden is en de cultuur die er beleefd wordt.

De kunstfietsroute is gratis vindt plaats op vrijdag 27 oktober en duurt van 14 tot 17 uur. Opgeven kan door te bellen naar de cultuurscouts van Mooi Werk 010-2734780 of via cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Reageer

Close Menu