Skip to main content

Kleurrijk Nieuwland

Zo kleurrijk als het logo van de wijk Nieuwland, zo kleurrijk zijn de bewoners van deze wijk. In Nieuwland is een initiatief gestart om al die kleuren te organiseren in het project; Kleurrijk Nieuwland.

Wat doet Kleurrijk Nieuwland ?
Kleurrijk Nieuwland probeert het positieve te halen uit alle organisaties die bezig zijn met een bepaalde cultuur, de zogenaamde zelforganisaties. Ook andere culturele of religieuze organisaties willen wij hierin betrekken. Kleurrijk Nieuwland probeert te verbinden en te borgen.

Waarom Kleurrijk Nieuwland ?
Tussen de verschillende culturen in de wijk is er veel onbekendheid over elkaars activiteiten. Dat vinden wij jammer. Door meer samenwerking en communicatie zouden die activiteiten veel beter van de grond komen.

Bemoeit Kleurrijk Nieuwland zich met die (zelf) organisaties ?
Neen, Kleurrijk Nieuwland zorgt alleen dat die organisaties bij elkaar komen, om zo een verbinding te krijgen tussen de verschillende groepen. Natuurlijk hopen wij dat de verschillende organisaties meer gaan organiseren en dat zij die activiteiten dan openstellen voor andere culturen.

Hoe dan?
Kleurrijk Nieuwland verzorgt 4 a 5 keer per jaar een bijeenkomst, waar alle organisaties die aangesloten zijn bij Kleurrijk Nieuwland een afgevaardigde kunnen sturen. Op die bijeenkomst delen wij de agenda’s en komende thema’s. Zo hopen wij dat meer bewoners aan die activiteiten kunnen deelnemen.

Is dat het?
Neen, Kleurrijk Nieuwland is ook een vraagbaak voor die organisaties. Kleurrijk Nieuwland helpt met raad en daad maar de organisaties die aangesloten zijn bij Kleurrijk Nieuwland moeten zelf aan de slag.

Vragen?
Mail ons: nieuwlandschiedam@gmail.com

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu