Skip to main content

Jaap Baron

Jaap Baron is geboren op 25 juli 1946 in Schiedam en al heel snel verhuisd naar Nieuwland. Zijn eerste stappen in Nieuwland zijn aan de Troelstralaan 155 waar Jaap een groot deel van zijn leven heeft gewoond. Jaap woonde daar met zijn hele familie en is dus in Nieuwland opgegroeid.

In 2003 werd het gebied rond de Troelstralaan gesloopt en is Jaap verhuisd naar Schuttersveld. Daar heeft Jaap zijn grote liefde Tina ontmoet en hij heeft daar tot einde van zijn leven gewoond.

In Nieuwland was Jaap al vanaf het eerste uur betrokken bij het Nieuwland Nieuws. Hij was een betrokken redactielid en schreef regelmatig stukken in het blad. Ook bij alle Nieuwland Festivals was Jaap betrokken, hij heeft hierbij zoveel dingen gedaan dat het te veel is om op te noemen. Bij de herstructurering van de Troelstralaan was Jaap een actieve bewoner die meedacht hoe de veranderingen zo soepel mogelijk konden verlopen. Toen de opbouwers van Sonor de wijk uit moesten stond Jaap met zijn spandoek voorop om de politiek laten zien dat hij het er niet mee een was.  Nadat hij was verhuisd naar het Schuttersveld, heeft Jaap daar het buurthuis 5 sterren opgericht, van waaruit leuke kinderactiviteiten werden georganiseerd.

Jaap heeft zich al vroeg als betrokken mens getoond. Vrijwilligerswerk was hem niet vreemd. Bij radio Schiedam was hij vliegende reporter tussen de sportvelden, bij het Rode Kruis was hij hulpverlener bij vakanties voor minder validen en chronisch zieken, bij loopevenementen en andere activiteiten van het Rode Kruis. Jaap was een Shiatsu en sport masseur die chronische kwalen kon verzachten, vele Nieuwlanders hebben hiervan gebruik kunnen maken.

Zijn werkzame leven heeft Jaap bij de ABN-Amro gewerkt op de afdeling buitenland.  Reizen deed Jaap ook heel graag en getuige de vele souvenirs die Jaap heeft, is hij zo’n beetje de hele wereld rond geweest. Een van zijn meest belangrijke taken was het verzorgen van zijn moeder, zij kon altijd terugvallen op Jaap en dit heeft Jaap dat tot haar dood gedaan.

Onverwacht overleed Jaap op 1 augustus 2009 op 63 jarige leeftijd.  Zijn motto was: bekijk de zaken vanuit de positieve en zo heeft Jaap altijd geleefd.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu