Skip to main content

Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken

Organisatie
Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) is een landelijk platform waarbinnen bewoners samenwerken om de leefbaarheid in hun wijk te vergroten. De vereniging bestaat uit een platform van 70 bewoners, een bestuur en een secretariaat.

Activiteiten
Het LSA ondersteunt bewoners die hun wijk leuker en leefbaarder willen maken. Dit doen we door bijeenkomsten te organiseren, projecten uit te voeren en publicaties uit te brengen.

Missie
Het bewonersplatform wil de betrokkenheid van bewoners bij de leefbaarheid in hun wijk stimuleren en vergroten én de positie van bewoners als samenwerkingspartners en initiatiefnemers versterken. Zonder bewoners komt er weinig terecht van alle overheidsplannen en -projecten in de aandachtswijken. Bewoners zijn deskundig en weten wat er nodig is om hun wijken leefbaarder te maken.

Financiering
Het LSA ontvangt subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast betalen verschillende partijen mee aan projecten en activiteiten zoals; gemeenten, woningcorporaties, het fonds Werken aan Wonen van Aedes, de Nationale Postcode Loterij en de provincies.

Platform
Het platform is het hart van het LSA. Het zijn actieve bewoners uit heel Nederland die samenkomen om activiteiten en projecten te bespreken en te plannen. Het platform bestaat uit ruim 75 bewoners, afkomstig uit de 31 gemeenten die onder het grotestedenbeleid vallen* en uit de 40 plus wijken**. De leden zijn actief in hun eigen wijk en ze kennen de plaatselijke situatie goed. Ze zijn met instemming van de eigen organisatie lid van het platform. Het platform vergadert minimaal vier keer per jaar. Hier vindt u een lijst met alle platformleden.

Lid worden
Actieve wijkbewoners uit de 31 grote steden en de 40 plus wijken zijn welkom om het platform te versterken. Heeft u interesse om lid te worden van ons platform, bel dan naar Thijs van Mierlo:

030-231.75.11 of mail naar thijs@lsabewoners.nl. Wij zijn bijzonder geïnteresseerd in actieve bewoners uit de steden waar wij nog geen vertegenwoordiging hebben. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het heeft veel voordelen om lid te zijn van het LSA Bewonersplatform. Als lid wordt u goed op de hoogte gehouden van de landelijke ontwikkelingen. U komt direct in contact met politici, en kunt meehelpen druk uit te oefenen op het Rijksbeleid. Samen staan we sterk.

Contact
LSA – Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken
Oudkerkhof 13b, 3512 GH Utrecht
Telefoonnummer: 030-2317511
E-mail: lsa@lsabewoners.nl
Website: www.lsabewoners.nl

 

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu