Skip to main content

Wibauttuin, 9 en 11 juli 2018.

Goedemorgen  allemaal,

Alweer lekker warm de komende dagen; ook nu weer, “‘t was gezellig, dat extra water geven samen”. Relaxed en geen haast. Toch waren we samen tot kwart voor zeven aardig in de weer.

Maandag zien we het resultaat!! Denk je aan beschermen tegen de zon?

Afgelopen week :

De oogst was weer prima; Anita heeft het donderdagochtend mee gegeven aan Mary voor de voedselbank en tijdens het wachten, nog wat uitjes geplant! Meegegaan ialleen al van Wibaut,

51 krop andijvie, 1 kilo tuinbonen, 22 zakjes met 3 knoflook bolletjes en

62 zakken met 3 uien geleverd.

Van Vijfsluizen en Landvreugd kwam er ook nog flink wat groenten beschikbaar.  Verder veel “schoonmaak” werkzaamheden, opruimen en naar de composthoop afgevoerd.

De vroege aardappels zijn gerooid; even laten drogen en dan inpakken voor de voedselbank! Eindelijk zijn de eerste boontjes te zien; een grote vertraging door de warmte en droogte!

De schoolvakanties beginnen en de komende tijd gaan we het zonder onze vaste hulp, “de studenten van Ilex stellen “. Er zijn goede contacten ontstaan tussen de studenten en onze vrijwilligers; we hebben allemaal gemerkt, dat het prettig en anders is als je samenwerkt. Het certificaat “Groenfabriek” kregen zij mee voor in hun map als bewijs van deelname.

Komende week:  

Maandag: natuurlijk beginnen met controle van de producten, water geven zal ook weer nodig zijn, onkruid verwijderen, GENOEG TE DOEN!!!!.

Woensdag zal wel ongeveer hetzelfde zijn. De warmte blijft. Wel oogsten en inpakken:  tuinbonen (1 kilo per zak), paksoi, andijvie, uien en alles klaar zetten in de Keet voor het vervoer donderdag.

met vriendelijke groeten,

Herbert en Joke (tel Joke: 06-2518.7445

Reageer

Close Menu