Skip to main content

Cultuur in Schiedam Nieuwland

Zorgen dat het cultureel talent dat de wijk rijk is, ook werkelijk te zien is’.  Dat is een van de taken van de cultuurscouts. De Schiedamse cultuurscouts opereren onder de vleugels van Stichting Mooi Werk. Lees altijd het laatste cultuurscoutnieuws op www.cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Een van de cultuurscouts is Ineke Hagen. Zij is geen onbekende in cultureel Schiedam. In 2007 startte zij met een pilotproject in West en sinds 2011 is zij ook werkzaam voor Zuid, Oost en Nieuwland. Enkele jaren geleden was zij initiatiefnemer van de culturele zondagmiddagen in het Julianapark. Deze middagen in de zomerperiode zijn inmiddels een begrip geworden in Schiedam en trekken jaarlijks veel bezoekers. Ineke: “Ik heb een achtergrond in de beeldende kunst en educatie’ en zet zelf veel projecten op. Die culturele zondagmiddagen zijn daar een goed voorbeeld van. Het blijft altijd verbazingwekkend hoeveel talent je kunt aanboren in een wijk.” Ook in de de wijk Nieuwland is veel te vinden op het gebied van kunst en cultuur.

In 2014 hebben de cultuurscouts het project de Hollandse Huiskamers georganiseerd. De jaren ’50 huiskamer was in Nieuwland te zien van april t/m juni. 

Ook in 2015 werken de cultuurscouts aan het verrijken van de wijk met kunst en cultuur.

Ben je een talent, heb je een goed idee of wil je graag meewerken aan culturele activiteiten in Nieuwland? Neem dan vooral contact op met de cultuurscouts van Mooi Werk.


Stichting Mooi Werk
010-2734780
06-54264986
ineke@stichtingmooiwerk.nl
www.cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu