Skip to main content

Cor Putters

Cor was een betrokken Nieuwlander die grote verdienste had voor Wonen en Leven.

Cor is geboren op 15 juli 1935 in Schiedam. Hij is geboren in de Wattstraat en opgegroeid in de van Swindenstraat in de wijk Oost.  In 1961 ontmoette Cor zijn vrouw Riet de Kievith en na hun huwelijk zijn zij in 1966 verhuisd naar de Goeman Borgesiuslaan in Nieuwland. Hier werden de beide dochters geboren. Op dit adres hebben zij 8 jaar gewoond en in 1974 verhuisden zij naar de dr. De Visserlaan. Hier hebben zij 21 jaar gewoond waarna zij in 1995 verhuisden naar het Dr. W. Dreesplein waar Riet nu nog steeds woonachtig is.

Cor heeft zijn eerste schooljaren in Schiedam Oost doorgebracht en is daarna naar de technische ambachtsschool gegaan.  Daarna heeft hij gediend bij de luchtmacht waar hij een technische opleiding heeft volbracht. Zijn werkzame leven is Cor vrachtwagenchauffeur geweest bij verschillende bedrijven. Het laatste bedrijf waar Cor gewerkt heeft, was de voormalige oliemaatschappij Chevron. In 1996 is Cor op 61 jarige leeftijd met de VUT gegaan. Cor hield erg veel van reizen, samen met Riet is hij door heel Europa geweest maar vooral Bulgarije was een van zijn lievelingslanden. Hij hield ook erg veel van kaarten, puzzelen en spelletjes spelen met de familie.  Als hij niet voor werk of wijk actief was, dan was Cor graag thuis. Cor is ook gezinsvoogd geweest voor een gezin in de Goeman Borgesiuslaan  omdat de vader van het gezin  jong was overleden. Er moest iemand aangesteld worden als gezinsvoogd en daarom zette hij zich in om dit gezin te ondersteunen.  Kenmerkend was dat Cor altijd geduldig was en zich nergens zorgen over maakte, het kwam altijd wel goed zei hij.

In 1985 werden renovatieplannen bekend gemaakt voor de Dr. Visserlaan en omgeving. Op een bewonersvergadering waar Cor aanwezig was, werd door de voorzitter van Wonen en Leven gevraagd of er bewoners waren, die mee wilden denken over de renovatie. Dit was de eerste stap die Cor zette voor een betrokken periode in Nieuwland.  Kort daarna is Cor toegetreden tot het bestuur van Wonen en Leven en nam hij deel in allerlei commissies en overleggen die over Nieuwland gingen.  Met  name renovaties konden op de belangstelling van Cor rekenen. In 1990 is Cor voorzitter geworden van Wonen en Leven. In die periode verhuisde Wonen en Leven naar de Nieuwe Damlaan. Nadat Cor in 1996 met de VUT ging heeft hij door de extra tijd die hij beschikbaar kreeg, zich nog meer toegelegd op Nieuwland. Helaas mocht dat niet lang duren want  op 8 december 1998 overleed Cor plotseling op veel te jonge leeftijd. Zijn vrouw Riet, die zich ook altijd ingezet heeft voor Nieuwland, is met haar vrijwilligerswerk doorgegaan en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de oprichting van het Puttertje, een huiskamerproject voor ouderen aan de Mgr. Nolenslaan, die de naam van Cor, ter nagedachtenis van hem, op de gevel draagt.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Fijne dagen

| Nieuws, ONS NIEUWLAND | No Comments
Lieve mensen, We zijn bijna aan het einde gekomen van 2019. Hierbij willen we u…

Winterklaar tuintje

| Nieuws | No Comments
De Klussendienst is vorige week bij een oudere bewoner in de wijk langs geweest om…

Nieuwland Festival 2019

| Nieuws, Uitgaan | No Comments
Diverse artiesten en dance acts, zoals Grup Deli Dolu & Davul Zuma, Javi Escalera, Sandy…

Trots op onze Koninklijk onderscheiden vrijwilligers

| Nieuws | No Comments
Lintjesregen Schiedam 2019 Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Lamers in het kader van…
Close Menu