Skip to main content
Informatief

Bericht van de Voedselbanktuin

By 3 december 2018No Comments

Voor Landvreugd en Wibautplein is het winterseizoen aangebroken; geen oogst en de tuin is winterklaar. Op Vijfsluizen zijn nog steeds activiteiten (oogsten en onderhoud). Als er oogst is, wordt dat door hen zelf nu weggebracht naar de uitdeelpunten van de voedselbank. Het is niet veel meer en kan dus goed. Mary is nu druk extra bezig met o.a. de kledingbank; in ieder geval heeft zij ons weer dit jaar geholpen met het vervoer van de producten.

 

Deze pluim laat ik nog even staan:

De bewoners uit de flat hebben gebeld om te vertellen, dat het er zo mooi uitziet en lekker herfstachtig ruikt. En een pluim voor jullie inzet, het ziet er prachtig uit !!!

De eerste week zonder op de tuin te hoeven werken, is denk ik goed uitgekomen. Dit jaar is er heel wat gevraagd van de vrijwilligers door de warmte, waardoor we elke week een keer extra gingen met enkelen om te sproeien. Maar ook, dat door de warmte de groei van onze producten niet lukte. Het onkruid gebruikte de druppels water die wij met zoveel enthousiasme bij de planten lieten neervallen en groeide wel voorspoedig.

De composthoop dus ook goed gevuld; die is in die periode 2x geleegd door Irado.

Maar wat ook een feit is…… de afrikaantjes staan nog steeds in bloei !

En zelfs de aardbeien hebben weer bloemen laten zien.

Voor alle vrijwilligers van de voedselbanktuin:

Rust even lekker uit en maak plannen voor de komende periode.

Joke de Haan.

 

 

Reageer

Close Menu