Letswinkel, iets voor U?

Jeffrey Davidsz in gesprek met Debbie de Wekker, initiatiefneemster van de Letswinkel

De letswinkel is een ruilwinkel met een puntensysteem, begonnen in de wijk Nieuwland omdat de initiatiefnemers denken dat de bewoners dit hard nodig hebben, zeker in deze tijden van recessie.

Er is al ervaring opgedaan in een andere Letswinkel en dat loopt het heel goed, vandaar dacht Debbie laten we in Schiedam ook beginnen. De winkel is een ruilwinkel, de mensen kunnen met spulletjes komen en ruilen dat in voor punten. De punten worden pas bijgeschreven op de puntenrekening wanneer de spullen naar iemand anders zijn gegaan. Mensen kunnen ook diensten aanbieden en zodra die dienst is uitgevoerd krijgen zij de punten. Dat kan zijn een lampje bij iemand anders ophangen of de honden van iemand anders uitlaten. Die diensten moeten dan wel via de Letswinkel lopen.  Met die punten kun je dan spullen uit de winkel uitzoeken of een dienst van iemand anders inkopen. 

De corebusiness is het ruilen van goederen en diensten. Het vergroot echter ook de maatschappelijke betrokkenheid van mensen, mensen gaan iets voor elkaar doen en bruikbare spullen worden niet zomaar weggegooid. Mensen uit de buurt kunnen ook langs komen voor een bakje koffie en een praatje.

Het project wordt ondersteund door vrijwilligers en elk jaar wordt de hulp ingeroepen van sponsors om het project te financieren.

De Letswinkel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur en gevestigd aan de Noordvestsingel 83.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Nieuwland Life komt er weer aan.

| Nieuws | No Comments
De vrijwilligers in Nieuwland zijn alweer hard aan het werk met de 2018 editie van…

Help ons, door op ons project te stemmen

| Nieuws | No Comments
NIEUWLAND KAN €5000,- winnen Voor het nieuwe buurtrestaurant van de Kansenfabriek Nieuwland. Help ons, door op…

Samen voor een sterke wijk

| Nieuws | No Comments
Kom op donderdag 1 februari 2018 naar de bijeenkomst: Samen voor een sterke wijk! De…

Uitverhuizing Parkwegmidden in 2018 van start

| Nieuws | No Comments