Dock Schiedam

Dock Schiedam is in Nieuwland op vele plekken actief. Met een vertegenwoordiging van het wijkwerk, jongerenwerk, kinderwerk en peuterwerk is Dock overal aanwezig in de wijk. Ook projecten als het Puttertje, het OKC, Samen Doen, het Speeleiland hebben een vaste plek in de wijk.

Naast ons basisaanbod werken we veel samen met andere organisaties die actief zijn in de wijk. Nieuwland kent een sterk netwerk waarin de Gemeente Schiedam, Woonplus, opbouwwerk, politie, bewonersorganisatie, Stichting Multicultureel Schiedam, de scholen en vele anderen vertegenwoordigd zijn; samen met bewoners en organisaties zetten we ons in om de leefbaarheid te bevorderen. We streven er naar om steeds meer bewoners initiatieven te laten nemen waarmee ze kunnen laten zien dat ze trots zijn op hun wijk, en dat zij graag meewerken aan de leefbaarheid en sociale cohesie in Nieuwland. Naar die actieve bewoners zijn wij altijd op zoek; ook binnen het wijkcentrum is hun inzet onontbeerlijk. Voelt u zich betrokken bij uw wijk en heeft u wat tijd over, loop eens binnen om de mogelijkheden van vrijwilligerswerk met een van onze medewerkers te bespreken.

Naast ons reguliere aanbod is het voor andere organisaties altijd mogelijk om de beschikbare ruimten in het wijkcentrum te gebruiken voor bijvoorbeeld wijkactiviteiten of vergaderingen. Heeft u hier belangstelling voor dan kunt u contact opnemen met de wijkwerker. Ook kunt u als organisatie, vereniging, school enz. activiteiten of cursussen inkopen voor uw doelgroep. Ziet u geen programma-onderdelen in ons aanbod die bij uw doelstellingen passen? Wij hebben volop deskundigheid in huis om samen met u een passend aanbod te ontwikkelen.

Kortom, u bent welkom in Wijkcentrum Dreesplein!

Kijk voor activiteiten in de agenda op deze site of op de ´Nieuwland pagina´ op de site van DOCK

Wijkcentrum Dreesplein
Dr. Willem Dreesplein 2
3119 CW Schiedam
tel: 010 – 473 86 71
fax: 010 – 426 22 11

DOCK sociaal werk

Er is een team van sociaal werkers van DOCK Schiedam in Nieuwland  actief. Zij zijn dagelijks in de wijk actief; contact leggen, adviseren, het bieden van informatie en advies, activiteiten op het gebied van talentontwikkeling, vroegsignalering en inzet op vermindering van overlast.

Met de inzet van activiteiten zorgen wij ervoor dat wijkbewoners de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen. Ook ondersteunen wij wijkbewoners in het zelf organiseren van activiteiten en stimuleren wij een actieve bijdrage aan de leefbaarheid is de wijk. Graag werken we met zoveel mogelijk partners samen om te zorgen voor een prettige sfeer in de wijk Nieuwland.

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Nieuwland Life komt er weer aan.

| Nieuws | No Comments
De vrijwilligers in Nieuwland zijn alweer hard aan het werk met de 2018 editie van…

Help ons, door op ons project te stemmen

| Nieuws | No Comments
NIEUWLAND KAN €5000,- winnen Voor het nieuwe buurtrestaurant van de Kansenfabriek Nieuwland. Help ons, door op…

Samen voor een sterke wijk

| Nieuws | No Comments
Kom op donderdag 1 februari 2018 naar de bijeenkomst: Samen voor een sterke wijk! De…

Uitverhuizing Parkwegmidden in 2018 van start

| Nieuws | No Comments