Cultuur in Schiedam Nieuwland

Zorgen dat het cultureel talent dat de wijk rijk is, ook werkelijk te zien is’.  Dat is een van de taken van de cultuurscouts. De Schiedamse cultuurscouts opereren onder de vleugels van Stichting Mooi Werk. Lees altijd het laatste cultuurscoutnieuws op www.cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Een van de cultuurscouts is Ineke Hagen. Zij is geen onbekende in cultureel Schiedam. In 2007 startte zij met een pilotproject in West en sinds 2011 is zij ook werkzaam voor Zuid, Oost en Nieuwland. Enkele jaren geleden was zij initiatiefnemer van de culturele zondagmiddagen in het Julianapark. Deze middagen in de zomerperiode zijn inmiddels een begrip geworden in Schiedam en trekken jaarlijks veel bezoekers. Ineke: “Ik heb een achtergrond in de beeldende kunst en educatie’ en zet zelf veel projecten op. Die culturele zondagmiddagen zijn daar een goed voorbeeld van. Het blijft altijd verbazingwekkend hoeveel talent je kunt aanboren in een wijk.” Ook in de de wijk Nieuwland is veel te vinden op het gebied van kunst en cultuur.

In 2014 hebben de cultuurscouts het project de Hollandse Huiskamers georganiseerd. De jaren ’50 huiskamer was in Nieuwland te zien van april t/m juni. 

Ook in 2015 werken de cultuurscouts aan het verrijken van de wijk met kunst en cultuur.

Ben je een talent, heb je een goed idee of wil je graag meewerken aan culturele activiteiten in Nieuwland? Neem dan vooral contact op met de cultuurscouts van Mooi Werk.


Stichting Mooi Werk
010-2734780
06-54264986
ineke@stichtingmooiwerk.nl
www.cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl

Het laatste Schiedam Nieuwland nieuws

Nieuwland Life komt er weer aan.

| Nieuws | No Comments
De vrijwilligers in Nieuwland zijn alweer hard aan het werk met de 2018 editie van…

Help ons, door op ons project te stemmen

| Nieuws | No Comments
NIEUWLAND KAN €5000,- winnen Voor het nieuwe buurtrestaurant van de Kansenfabriek Nieuwland. Help ons, door op…

Samen voor een sterke wijk

| Nieuws | No Comments
Kom op donderdag 1 februari 2018 naar de bijeenkomst: Samen voor een sterke wijk! De…

Uitverhuizing Parkwegmidden in 2018 van start

| Nieuws | No Comments